U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Belangrijke tips over water geven.

Veel mensen hebben vragen over het water geven van hun orchideeën.

Wij raden aan om uw orchidee te dompelen in lauw water. Let hierbij echter op het volgende:

  • Geen water in het hart van de orchidee laten lopen, wanneer dit niet verdampt gaat het hart van de plant rotten.

  • Een orchidee houdt er niet van om in het water te staan, dus wanneer uw orchidee in een ompot staat, zorg er dan voor dat de orchidee goed uitgelekt is in de wasbak.

  • Gebruik geen koud water.

Een phalaenopsis heeft eens in de week of eens in de 2 weken water nodig. Phalaenopsis planten zijn vaak gepoot in een doorzichtige pot. Als u naar de binnenkant van de pot kijkt en u ziet dat er nog aanslag zit op de binnenkant, dan hoeft u nog geen water te geven.

De andere soorten orchideeën, zoals de cambria, dendrobium, oncidium en paphiopedilum hebben 2 maal in de week water nodig.

De vanda heeft als u deze in een vaas heeft 1 keer in de week water nodig. Wanneer de vanda los hangt dat moet u deze 2 maal in de week water geven.

Veel mensen twijfelen of de manier waarop zij water geven wel de juiste manier is. Wanneer uw orchideeën goed bloeien en groeien op de manier waarop u water geeft verander dit dan niet.